Det kan igjen bli speidergruppe på Jar!

Det kan igjen bli speidergruppe på Jar!

Publisert av Ane Broch Graver den 10.01.18. Oppdatert 30.03.23.

I over 80 år har det vært speiding på Jar, men de siste årene har det vært stille. 1. Jar Speidergruppe har eget hus ved Jar Isforum, og har fått innvilget midler fra Gjensidigestiftelsen til å pusse det opp. 17. januar inviterer de til åpent hus for å samle voksne på Jar som er interesserte i å delta i å starte speidergruppa.

 

Gjennom speiding kan man sammen lære og opplever mye med naturen som ramme.

Et par ganger i året drar man på overnattingstur til for eksempel en Speiderhytte i skogen og noen ganger er man med på dagsturer både til skogs og til vanns. En gang i uken er det speidermøte på Speiderhuset. Der har man en blanding av læring og lek. Temaene varierer i løpet av året.

 

1. Jar speidergruppe trenger ledere for å få i gang aktiviteten. Flere foreldre har meldt interesse for å stille opp på turer og aktiviteter, men det trengs noen som kan ta ansvar utover praktisk hjelp under møtene/turene. Det kan gjerne være flere sammen om dette. Speidergruppa har program, materiell, utstyr, hytter, hus og arrangementer fra Kretsen som gjør at man har det meste tilrettelagt.

 

For å finne ut om det er nok interesse for å starte en speidergruppe på Jar inviterer 1. Jar Speidergruppe til et åpent, uforpliktende informasjonsmøte på speiderhuset

 

onsdag 17. januar kl.19.30-20.30

 

Det er fint om alle som har barn som kunne tenke seg å bli speidere møter selv om man selv ikke har kapasitet til å bidra. På den måten får vi også en anelse om det er mange barn som ønsker å starte og vi får gitt informasjon om speidingen samtidig.

 

Kontaktperson 1. Jar Speidergruppe:

Thor Gunnar Mathisen - Gruppeleder

thorgm@online.no / m.92420663