Har du BREMSet?

Har du BREMSet?

Publisert av Ane Broch Graver den 10.03.17.

For andre år på rad arrangerte Jar Vel, i samarbeid med Malurtåsen Vel og Jar skole, trafikkampanjen BREMS. Kampanjen har som mål å bedre trafikksikkerheten og å trygge de myke trafikantene i skolekretsen vår. Kampanjen foregikk ved skolestart og varte noen uker utover høsten.  Skoleområdet og omliggende veier ble tapetsert med plakater med slagord som; «570 barn er på vei til Jar skole akkurat nå» og «Takk for at du gjør skoleveien min trygg».  Bilene som sto parkert fikk seg en overraskelse i form av en liksombot som lød «Takk for at du kjører forsiktig».

På morgenen den 1. september ble bilistene på Jar møtt av 6. og 7. klassingene fra Jar skole som hadde stilt seg opp langs Vollsveien og Storengveien med store plakater.  Du ble kanskje møtt av slagord som; «Vi har ingen barn å miste»,  og «Hva med å stå opp 2 min tidligere?».

En av kveldene (31.08.) i kampanjeperioden samlet komiteen seg med 7. klassingene fra Jar skole til et felles prosjekt.  Da ble alle veiene i området vårt spraylakkert med ordet BREMS. (Dette er selvfølgelig en spray som forsvinner etter kort tid).  Beboerne på Jar ble også møtt av oransje plakater med slagord på hvert hjørne. 

Det hyggeligste med å være med på en slik kampanje er all den positive responsen. Folk stoppet bilene sine for å kommentere at de satte pris på hva vi gjorde.  Det var også mange blide ansikter i bilene som kjørte sakte forbi.  

Så nok en gang kan vi oppsummere en vellykket BREMS-kampanje.

Vi vil rette en stor takk til Jar skole v/lærere og ikke minst rektor Tor Tangen som alle er positive bidragsytere til kampanjen.  Uten dette bidraget ville ikke kampanjen vært så lett å gjennomføre.

Så godtfolk; husk å BREMSE!