Rydding av kirketomten

Rydding av kirketomten

Publisert av Åsmund Arnesen den 20.03.18.

 

For noen år siden fikk vellet overtalt Bærum kommune til å rydde skråningen langs Storengveien på kirketomten. Skråningen var da tilvokst med tett kratt og skygget for all bunnvegetasjon. Som kjent gror det mye og fort på Jar og når Jar Vel igjen ba kommunen om å fjerne krattet var ikke viljen like stor. Vi fikk da tilbakemelding om at hvis vi selv fjernet krattet og plasserte det langs kanten til Storengveien ville kommunen fjerne det.


           


En oppfordring til dugnad fikk ikke stor oppslutning så derved startet noen i styret med å rydde kratt. Denne jobben ble utført i 2016. Tilveksten i de få årene som hadde gått siden forrige rydding hadde vært imponerende, og det ble mange arbeidstimer å få kuttet ned alt krattet. Vellet hyret mange avgangselever fra videregående til å transportere krattet ned til Storengveien.

I løpet av sommeren 2017 kom det nye skudd og på høsten tok noen fra styret en ny runde i skråningen.

Noen vil kanskje lure på hvorfor vi rydder når vi vet at det gror fort og krattet kommer tilbake. Svaret er at vi ønsker å gjenskape en pen og åpen skråning med en blomstrende undervegetasjon og noen store trær. Stien langs østsiden av skråningen fra Storengveien til Wedel Jarlsbergs veg heter nå jordbærstien etter det som tidligere ble kalt Jordbærhaugen. Kanskje kommer markjordbærene til bake. Det ville være vært strevet.